Pisa bezoeken

Als je Pisa wilt bezoeken is de vliegtuig het snelste en vaak ook goedkoopste vervoersmiddel om er vanuit Nederland te komen. Met het vliegtuig overbrug je de afstand van ongeveer duizend kilometer hemelsbreed in maximaal anderhalf uur. Met vliegticketprijzen die bij de prijsvechters vaak ruim onder de honderd euro per persoon voor een retourtje beginnen is vliegen een goedkope optie. Toch zie je ook regelmatig auto’s met Nederlandse kentekenplaten in en rondom Pisa rijden. Dat komt omdat de regio Toscane, waar Pisa in ligt, een geliefde bestemming is voor een autovakantie of campervakantie. Een redelijk deel van de Nederlandse toeristen die een vakantie in Toscane viert komt ook voor een dagje naar Pisa.Vliegen naar Pisa

Pisa is met het vliegtuig prima te bereiken. Vanuit Nederland kun je bijvoorbeeld met Ryanair (vanuit Eindhoven) of Amsterdam (met Transavia) rechtstreeks naar Pisa vliegen. Transavia heeft in de zomer vaak ook vluchten vanuit Rotterdam naar Pisa. De gemiddelde vliegtijd vanuit Eindhoven of Amsterdam naar Pisa ligt ongeveer rond een uur en vijftien tot twintig minuten. Een lekkere korte vlucht waardoor Pisa als het ware om de hoek lijkt te liggen. Wie enigszins gunstige vliegtijden heeft die kan in twee dagen inclusief reistijd alle belangrijke hotspots van Pisa zien.

De vliegtickets naar Pisa zijn redelijk goedkoop. Voor veel mensen die naar de Toscane willen vliegen is dit de voordeligste mogelijkheid om er te komen. Voor de drukkere periodes en met name tijdens de schoolvakanties betekent dit wel dat je ruim van tevoren je vliegtickets moet boeken om de beste ticketprijzen te hebben. Naarmate je langer wacht, des te duurder worden de vliegtickets richting het internationale vliegveld van Pisa.